Έρχεται το πρώτο πλωτό αιολικό πάρκο του κόσμου

Το πρώτο πλωτό αιολικό πάρκο γίνεται πραγματικότητα και εγκαθίσταται 25 χιλιόμετρα από τις ακτές της Σκωτίας. Οι υπεράκτιες ανεμογεννήτριες στηρίζονται στο βυθό, έχουν ύψος 175 μέτρα και ζυγίζουν 11.500 τόνους η καθεμία. Οι πλωτές τουρμπίνες μπορούν να λειτουργήσουν σε νερά βάθους μέχρι 1000 μέτρα και το τμήμα που βυθίζεται στο νερό είναι μήκους 78 μέτρων. Στη βάση του έχει μετάλλευμα σιδήρου που επιτρέπει στον πύργο να παραμένει σε κατακόρυφη θέση στο νερό.

Η επένδυση, ύψους 190 εκατομμυρίων λιρών έγινε από νορβηγική επιχείρηση, Statoil και αποτελεί την πρώτη πιλοτική εφαρμογή. Η εταιρεία θα εγκαταστήσει τουρμπίνες δυναμικότητας 30 μεγαβάτ έξω από το Πίτερχεντ της Σκωτίας και θα προσφέρει ηλεκτροδότηση σε 20.000 νοικοκυριά.

«Η Statoil είναι υπερήφανη που αναπτύσσει το πρώτο πλωτό αιολικό  πάρκο στον κόσμο. Σκοπός μας είναι το πάρκο Hywind να αναδείξει ότι είναι εφικτή η μελλοντική εμπορική εκμετάλλευση. Αυτό θα αυξήσει τη δυναμική της παγκόσμιας αγοράς για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα και θα συμβάλει στο να εκπληρώσουμε τη φιλοδοξία μας για επικερδή ανάπτυξη στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών και των λύσεων χαμηλού άνθρακα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που αναπτύσσουμε αυτό το  project στη Σκωτία, η οποία είναι μια περιοχή με αρκετό αιολικό δυναμικό και μια δοκιμασμένη αλυσίδα εφοδιασμού από το πετρέλαιο και το αέριο», σημειώνει η αντιπρόεδρος για τον τομέα των νέων τεχνολογιών ενέργειας, Irene Rummelhoff.

Δείτε εδώ το σχετικό video.

 

Πηγή: www.insider.gr

Μοιράσου το

Facebook
Twitter
LinkedIn
kIEFER

Σχετικά Άρθρα

ENIA ENERGEIAKI KOINOTITA P.E. 4,5ΜW

ENIA ENERGEIAKI KOINOTITA P.E. 4,5ΜW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 4,5MW. Bρίσκεται στην Βοιωτία και Εύβοια, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2020.

Ενεργειακές κοινότητες Αγρίνιου 95ΜW   

Ενεργειακές κοινότητες Αγρίνιου 95ΜW    Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 95MW. Bρίσκεται στην Αμφιλοχία  , ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2020 και σε συνεργασία με τον Αγροτικό

EC NORTHWESTCO 3MW

EC NORTHWESTCO 3MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 3MW. Bρίσκεται στoν Βαθύλακκο Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2020.

Βαθύλακκος 110MW

Βαθύλακκος 110MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 110MW. Bρίσκεται στoν Βαθύλακκο Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

LSBP 225MW

LSBP 225MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 225MW. Bρίσκεται στην ΠΕ Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

elΕλληνικά