Παρέμβαση Φάμελλου υπέρ Ρουβά για την επένδυση στο βιοαέριο

Παρέμβαση υπέρ του γνωστού τραγουδιστή και παρουσιαστή Σάκη Ρουβά, που προωθεί επενδύσεις στο βιοαέριο, έκανε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος.

Ο κ. Φάμελλος ανακοίνωσε πως έχει ζητήσει από την τοπική αυτοδιοίκηση της Ηπείρου να εξαντλήσει κάθε περιθώριο, ώστε να προχωρήσει η επένδυση, εντός του πλαισίου της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Ο Σάκης Ρουβάς πήγε προ ημερών στην Περιφέρεια Ηπείρου προκειμένου να πείσει τη διοίκηση να αδειοδοτήσει πέντε μονάδες βιοαερίου και παραγωγής ενέργειας μέσω της επεξεργασίας κτηνοτροφικών αποβλήτων στην περιοχή. Πρόκειται για μονάδες που στηρίζονται στα απόβλητα χοιροτροφείων και θα λειτουργούσαν στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων.

Ομως η Περιφέρεια δεν εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους και ο δημοφιλής τραγουδιστής και παρουσιαστής έφυγε από τις συναντήσεις με άδεια χέρια. Στην Περιφέρεια Ηπείρου θεωρούν πως δεν υπάρχουν οι χώροι στους οποίους θα διατίθεται το υποπροϊόν από τη λειτουργία των συγκεκριμένων μονάδων βιοαερίου.

Ο Σάκης Ρουβάς φαίνεται, πάντως, πως εξασφάλισε τη στήριξη του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος. Ο κ. Φάμελλος τις τελευταίες δύο εβδομάδες είχε συναντήσεις με τοπικούς παράγοντες της Ηπείρου και εκπροσώπους της εταιρίας kIEFER TEK που προωθεί την επένδυση.

Πηγή: Δημοκρατία

Μοιράσου το

Facebook
Twitter
LinkedIn
kIEFER

Σχετικά Άρθρα

ENIA ENERGEIAKI KOINOTITA P.E. 4,5ΜW

ENIA ENERGEIAKI KOINOTITA P.E. 4,5ΜW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 4,5MW. Bρίσκεται στην Βοιωτία και Εύβοια, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2020.

Ενεργειακές κοινότητες Αγρίνιου 95ΜW   

Ενεργειακές κοινότητες Αγρίνιου 95ΜW    Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 95MW. Bρίσκεται στην Αμφιλοχία  , ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2020 και σε συνεργασία με τον Αγροτικό

EC NORTHWESTCO 3MW

EC NORTHWESTCO 3MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 3MW. Bρίσκεται στoν Βαθύλακκο Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2020.

Βαθύλακκος 110MW

Βαθύλακκος 110MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 110MW. Bρίσκεται στoν Βαθύλακκο Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

LSBP 225MW

LSBP 225MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 225MW. Bρίσκεται στην ΠΕ Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

elΕλληνικά