Στη δικαιοδοσία του ΛΑΓΗΕ περνάνε οι ΑΠΕ Σύρου, Πάρου, Μυκόνου – Κρατάνε τις ταρίφες του μη διασυνδεδεμένου

Ο ΛΑΓΗΕ και όχι ο ΔΕΔΔΗΕ, όπως συνέβαινε ως τώρα, θα είναι ο αντισυμβαλλόμενος των παραγωγών ΑΠΕ που είναι εγκατεστημένες στα (αυτόνομα μέχρι τώρα) ηλεκτρικά συστήματα των νησιών Σύρου, Πάρου και Μυκόνου. Και τούτο διότι τα νησιά αυτά είναι πλέον συνδεδεμένα με το ηπειρωτικό ηλεκτρικό σύστημα και δεν ανήκουν στην κατηγορία των ΜΔΝ (Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών).

Όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση του κ. Σταθάκη, με την ένταξη τω νησιών στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα και στο Διασυνδεδεμένο Δίκτυο παύουν να ισχύουν οι διατάξεις του Κώδικα Μ.Δ.Ν. και ισχύουν και εφαρμόζονται οι διατάξεις των Κωδίκων του ΕΣΜΗΕ.

Παρόλα αυτά, στο κρίσιμο ζήτημα της αποζημίωσης (ταρίφας), οι ήδη εγκατεστημένοι σταθμοί φωτοβολταϊκών θα συνεχίζουν να έχουν την αντιμετώπιση που είχαν.

Ως ημέρα συντέλεσης της διασύνδεσης του αυτόνομου ηλεκτρικού συστήματος Σύρου και του αυτόνομου ηλεκτρικού συστήματος Πάρου με το Διασυνδεδεμένο Σύστημα προσδιορίζεται η 13η Μαρτίου 2018 και ώρα 00:00.

Ως ημέρα συντέλεσης της διασύνδεσης του αυτόνομου ηλεκτρικού συστήματος Μυκόνου προσδιορίζεται η 10η Μαΐου 2018 και ώρα 00:00.

Δείτε τις λεπτομέρειες της απόφασης Σταθάκη σε επισυναπτόμενο αρχείο. 

 

Πηγή: energypress.gr

Μοιράσου το

Facebook
Twitter
LinkedIn
kIEFER

Σχετικά Άρθρα

ENIA ENERGEIAKI KOINOTITA P.E. 4,5ΜW

ENIA ENERGEIAKI KOINOTITA P.E. 4,5ΜW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 4,5MW. Bρίσκεται στην Βοιωτία και Εύβοια, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2020.

Ενεργειακές κοινότητες Αγρίνιου 95ΜW   

Ενεργειακές κοινότητες Αγρίνιου 95ΜW    Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 95MW. Bρίσκεται στην Αμφιλοχία  , ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2020 και σε συνεργασία με τον Αγροτικό

EC NORTHWESTCO 3MW

EC NORTHWESTCO 3MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 3MW. Bρίσκεται στoν Βαθύλακκο Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2020.

Βαθύλακκος 110MW

Βαθύλακκος 110MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 110MW. Bρίσκεται στoν Βαθύλακκο Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

LSBP 225MW

LSBP 225MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 225MW. Bρίσκεται στην ΠΕ Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

elΕλληνικά