Ανεμογεννήτριες από τσιμέντο – Μια καινοτομία που μπορεί να ευνοήσει και την Ελλάδα

Η γερμανική Siemens εισάγει μια νέα τεχνολογία για πύργους ανεμογεννητριών από τσιμέντο προκειμένου να επιτύχει την εκμετάλλευση ισχυρότερων ανέμων σε ανώτερα υψόμετρα.

Στα πλαίσια αυτά, συνεργάζεται με τοπικούς φορείς στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Στόχος είναι η ανάπτυξη ενός συστήματος που θα ξεπεράσει τα 115 μέτρα ύψους προσφέροντας 10% υψηλότερη παραγωγή σε σύγκριση με ένα σύστημα ύψους 80 μέτρων.

Παράλληλα, η εταιρεία τονίζει ότι η νέα κατασκευή θα βασιστεί σε ντόπιους εργαζόμενους και υλικά και εκμηδενίζει την ανάγκη μεταφοράς έτοιμων εξαρτημάτων για τους πύργους.

Μέχρι στιγμής έχει δοκιμαστεί ένα πρωτότυπο σύστημα στο Τέξας και εμπορικά ένα σύστημα στην Αϊόβα των ΗΠΑ. Όπως είναι φυσικό, η κατασκευή ανεμογεννητριών τοπικά με βάση το τσιμέντο μπορεί να ενισχύσει οικονομίες όπως της Ελλάδας που δεν διαθέτουν παραδοσιακά τεχνογνωσία στα αιολικά, αλλά χαρακτηρίζονται από υψηλό αιολικό δυναμικό.

 

Πηγή: http://energypress.gr/news/anemogennitries-apo-tsimento-mia-kainotomia-poy-mporei-na-eynoisei-kai-tin-ellada

Μοιράσου το

Facebook
Twitter
LinkedIn
kIEFER

Σχετικά Άρθρα

ENIA ENERGEIAKI KOINOTITA P.E. 4,5ΜW

ENIA ENERGEIAKI KOINOTITA P.E. 4,5ΜW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 4,5MW. Bρίσκεται στην Βοιωτία και Εύβοια, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2020.

Ενεργειακές κοινότητες Αγρίνιου 95ΜW   

Ενεργειακές κοινότητες Αγρίνιου 95ΜW    Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 95MW. Bρίσκεται στην Αμφιλοχία  , ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2020 και σε συνεργασία με τον Αγροτικό

EC NORTHWESTCO 3MW

EC NORTHWESTCO 3MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 3MW. Bρίσκεται στoν Βαθύλακκο Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2020.

Βαθύλακκος 110MW

Βαθύλακκος 110MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 110MW. Bρίσκεται στoν Βαθύλακκο Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

LSBP 225MW

LSBP 225MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 225MW. Bρίσκεται στην ΠΕ Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

elΕλληνικά