Απορρίφθηκε φωτοβολταϊκό στις ΗΠΑ επειδή …θα ρουφούσε όλο το ηλιακό φως

Απορρίφθηκε μεγάλο σχέδιο για φωτοβολταϊκό πάρκο έξω από την κωμόπολη Γούντλαντ της Βορείου Καρολίνας, που σχεδίαζε να εγκαταστήσει εταιρεία, καθώς το δημοτικό συμβούλιο, με τρεις ψήφους κατά και μιας υπέρ, αποφάσισε ότι το έργο θα στερούσε από τα φυτά της περιοχής το ηλιακό φως που χρειάζονται για φωτοσύνθεση!

Πιο συγκεκριμένα, στη διάρκεια της συνάντησης, ο κάτοικος του Γούντλαντ Μπόμπι Μαν τάχθηκε κατά της επένδυσης με το επιχείρημα ότι τα φωτοβολταϊκά «ρουφούν όλη την ενέργεια του ήλιου» και καταστρέφουν την τοπική οικονομία, όπως αναφέρει η εφημερίδα Roanoke-Chowan News Herald.

Στη συνέχεια μίλησε η Τζέιν Μαν, σύζυγος του Μπόμπι και συνταξιούχος δασκάλα Επιστήμης, η οποία ανησυχεί ότι τα πάνελ θα στερούν από τα φυτά της περιοχής τη λιακάδα που χρειάζονται για φωτοσύνθεση.

Είχε προσέξει εξάλλου. Όπως η ίδια ανέφερε, ότι η βλάστηση κοντά σε φωτοβολταϊκά πάνελ φαινόταν ξεραμένη, λόγω έλλειψης λιακάδας.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στον «αυξημένο αριθμό θανάτων από καρκίνο» στην περιοχή του Γούντλαντ, λέγοντας ότι κανείς δεν μπορεί να την πείσει ότι οι εγκαταστάσεις ηλιακής ενέργειας δεν είναι καρκινογόνες.

Στο δημοτικό συμβούλιο ήταν παρόντες και εκπρόσωποι της εταιρείας ηλιακής ενέργειας Strata Solar Company, οι οποίοι διαβεβαίωσαν ότι «τα πάνελ δεν απορροφούν επιπλέον ηλιακό φως».

Η διαβεβαίωση δεν ήταν αρκετή, αφού το δημοτικό συμβούλιο απέρριψε την επένδυση με τρεις ψήφους κατά έναντι μίας υπέρ. Αποφάσισε μάλιστα να επιβάλει μορατόριουμ σε κάθε μελλοντικό σχέδιο για ηλιακά πάρκα.

 

Πηγή: http://energypress.gr/news/aporrifthike-fotovoltaiko-stis-ipa-epeidi-tha-royfoyse-olo-iliako-fos

Μοιράσου το

Facebook
Twitter
LinkedIn
kIEFER

Σχετικά Άρθρα

ENIA ENERGEIAKI KOINOTITA P.E. 4,5ΜW

ENIA ENERGEIAKI KOINOTITA P.E. 4,5ΜW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 4,5MW. Bρίσκεται στην Βοιωτία και Εύβοια, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2020.

Ενεργειακές κοινότητες Αγρίνιου 95ΜW   

Ενεργειακές κοινότητες Αγρίνιου 95ΜW    Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 95MW. Bρίσκεται στην Αμφιλοχία  , ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2020 και σε συνεργασία με τον Αγροτικό

EC NORTHWESTCO 3MW

EC NORTHWESTCO 3MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 3MW. Bρίσκεται στoν Βαθύλακκο Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2020.

Βαθύλακκος 110MW

Βαθύλακκος 110MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 110MW. Bρίσκεται στoν Βαθύλακκο Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

LSBP 225MW

LSBP 225MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 225MW. Bρίσκεται στην ΠΕ Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

elΕλληνικά