Δύο νέες μονάδες βιοαερίου και ένα φ/β σύστημα αυτοπαραγωγού με net-metering από την kIEFER

Ακόμα, η εταιρεία προαναγγέλλει την άμεση έναρξη εργασιών κατασκευής μονάδας βιοαερίου ισχύος 500 kW στη θέση «Ερρίκος», του Δήμου Σοφάδων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

Αναλυτικά, η εταιρεία ενημερώνει τα εξής για τα τρία έργα:

Κατασκευή και διασύνδεση Μονάδα Βιοαερίου ισχύος 100kW στα Σέρβια Κοζάνης

Την κατασκευή και τη διασύνδεση μονάδας βιοαερίου ισχύος 100kW στη θέση «Βρωμονέρι» του Δήμου Σερβιών-Βελβεντού της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης. Φορέας του έργου είναι η εταιρεία «ΧΟΙΡΟΤΡΟΦΙΚΗ» ολοκλήρωσε επιτυχώς η kIEFER TEK E.Π.Ε.

Οι εργασίες κατασκευής διήρκεσαν τέσσερις μήνες. Για την προμήθεια του τεχνολογικού εξοπλισμού, η kIEFER TEK Ε.Π.Ε συνεργάστηκε με την ιταλική εταιρεία Rota Guido, η οποία διαθέτει καταξιωμένη τεχνογνωσία και αποτελεί σταθερό συνεργάτη της. στην κατασκευή μονάδων βιοαερίου στην Ελλάδα.

Η εν λόγω μονάδα βιοαερίου θα εξασφαλίζει τη διαχείριση αποβλήτων της υπάρχουσας  χοιροτροφικής μονάδας που βρίσκεται πλησίον της. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιείται παραγωγή βιοαερίου από αναερόβια χώνευση οργανικών αποβλήτων (κοπριά χοιροτροφικής μονάδας) και οργανικών καλλιεργειών (ενσιρώμα καλαμποκιού). Στη συνέχεια το παραγόμενο βιοαέριο θα χρησιμοποιείται ως καύσιμη ύλη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία θα παρέχεται στο δίκτυο. Επιπλέον, από την παραγωγική διαδικασία της εξεταζόμενης μονάδας θα παράγεται θερμική ενέργεια καθώς και οργανικό λίπασμα υγρής και στερεάς μορφής. Με αυτό τον τρόπο ο ολικός συντελεστής απόδοσης αναμένεται να ξεπεράσει το 80%. 

Η kIEFER TEK Ε.Π.Ε. κατέχει ήδη καταξιωμένη εμπειρία στην κατασκευή μονάδων βιοαερίου και βρίσκεται στο στάδιο σχεδιασμού αρκετών ακόμα έργων, διατηρώντας μια διαρκώς ανερχόμενη πορεία στο χώρο της κατασκευής σταθμών παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές.

Εγκατάσταση και διασύνδεση φωτοβολταϊκού συστήματος αυτοπαραγωγού με ενεργειακό συμψηφισμό ισχύος 40 kW στη θέση «Ντάμπαση» Οινοφύτων

Την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος ισχύος 40 kW σε βιομηχανική στέγη της εταιρείας «ORGANOMETAL Α.Ε.» στη θέση «Ντάμπαση» στα Οινόφυτα Βοιωτίας ολοκλήρωσε επιτυχώς η kIEFER TEK E.Π.Ε. Η σύνδεση του φωτοβολταϊκού συστήματος με το Δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ ενεργοποιήθηκε στις 2 Μαρτίου 2017.

Χρησιμοποιήθηκαν φωτοβολταϊκά πλαίσια πολυκρυσταλλικού πυριτίου της Luxor τύπου LX-250P, αντιστροφείς της Schneider Electric τύπου Conext TL 20000E και σύστημα στήριξης της εταιρείας EXALCO.

Το εν λόγω σύστημα θα απαλλάξει την επιχείρηση «ORGANOMETAL Α.Ε.» από το κόστος της ΔΕΗ χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του ενεργειακού συμψηφισμού.

Η kIEFER TEK Ε.Π.Ε. ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου τη μελέτη, τη διαδικασία αδειοδότησης, την προμήθεια του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού συστήματος. Το έργο ολοκληρώθηκε σε χρονικό διάστημα δέκα ημερών.

Η kIEFER TEK Ε.Π.Ε., κατέχοντας ήδη καταξιωμένη εμπειρία στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και γενικότερα στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αναλαμβάνει το  σχεδιασμό και την κατασκευή φωτοβολταϊκών συστημάτων για αυτοπαραγωγή με ενεργειακό συμψηφισμό (Νet metering) σε κατοικίες και επιχειρήσεις.

Μονάδα βιοαερίου ισχύος 500 kW στους Σοφάδες Καρδίτσας

Άμεσα πρόκειται να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής μονάδας βιοαερίου ισχύος 500 kW στη θέση «Ερρίκος», του Δήμου Σοφάδων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας. Φορέας του έργου είναι η εταιρεία «ΓΑΙΟΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.»

Η  Η kIEFER TEK Ε.Π.Ε. θα υλοποιήσει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για την εγκατάσταση, τη σύνδεση και τη θέση σε λειτουργία του έργου, αναλαμβάνοντας να παραδώσει το έργο «με το κλειδί στο χέρι». Για την προμήθεια του τεχνολογικού εξοπλισμού θα συνεργαστεί με τη γερμανική εταιρεία BioConstruct GmbH, η οποία κατέχει καταξιωμένη θέση στην ευρωπαϊκή αγορά και αποτελεί ήδη σταθερό συνεργάτη της kIEFER TEK Ε.Π.Ε. στην κατασκευή μονάδων βιοαερίου στην Ελλάδα.

Στη συγκεκριμένη μονάδα θα πραγματοποιείται παραγωγή βιοαερίου από αναερόβια χώνευση οργανικών αποβλήτων (κοπριά κτηνοτροφικών μονάδων) και οργανικών καλλιεργειών (ενσιρώμα καλαμποκιού). Στη συνέχεια το παραγόμενο βιοαέριο θα χρησιμοποιείται ως καύσιμη ύλη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία θα παρέχεται στο δίκτυο. Επιπλέον, από την παραγωγική διαδικασία της εξεταζόμενης μονάδας θα παράγεται θερμική ενέργεια καθώς και οργανικό λίπασμα υγρής και στερεάς μορφής. Με αυτό τον τρόπο ο ολικός συντελεστής απόδοσης αναμένεται να ξεπεράσει το 80%. Αξίζει να σημειωθεί ότι η προμήθεια των πρώτων υλών θα πραγματοποιείται από τους αγρότες και κτηνοτρόφους της γύρω περιοχής, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο σημαντικά την τοπική αγροτική οικονομία.

Με την κατασκευή της εν λόγω μονάδας, η  kIEFER TEK Ε.Π.Ε. συνεχίζει την διαρκώς ανερχόμενη πορεία της στον χώρο της κατασκευής σταθμών παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές. Η εταιρεία διαθέτει  ήδη καταξιωμένη εμπειρία στην κατασκευή μονάδων βιοαερίου και βρίσκεται στο στάδιο σχεδιασμού αρκετών ακόμα έργων.

Πηγή: http://energypress.gr/news/dyo-nees-monades-vioaerioy-kai-ena-fv-systima-aytoparagogoy-me-net-metering-apo-tin-kiefer

 

Μοιράσου το

Facebook
Twitter
LinkedIn
kIEFER

Σχετικά Άρθρα

Organometal 40kW

Organometal 40kW Φωτοβολταϊκό σύστημα ισχύος 40 kWp. Bρίσκεται στη θέση “Ντάμπαση” στα Οινόφυτα του νομού Βοιωτίας. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Μάρτιο του 2017. Πρόκειται για σύστημα

Αρχαία Ήλιδα 500kW

Αρχαία Ήλιδα 500kW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 498,96 kWp. Bρίσκεται στη θέση “Σπαρτοκατάραχο” του Δήμου Ήλιδας του Νομού Ηλείας. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2018 και παράγει

Υδροηλεκτρικά – Σαμαρίνα 990 kW

Σαμαρίνα 990 kW Μικρός υδροηλεκτρικός σταθμός ισχύος 990 kW. Βρίσκεται στο ρέμα Σαμαρινιώτικο, στη Σαμαρίνα του νομού Γρεβενών. Όνομα Συστήματος Σαμαρίνα 990 kW Χειριστής Αρίνα

Υδροηλεκτρικά – Δέση 999kW

Δέση 999kW Μικρός υδροηλεκτρικός σταθμός ισχύος 999 kW. Βρίσκεται στον ποταμό Βενέτικο, στη θέση Δέση του νομού Γρεβενών. Παρουσίαση κατασκευής έργου: https://vimeo.com/200854062  Όνομα Συστήματος Δέση

Bιοαέριο – Μπισιρίτσας 100 kW

Μπισιρίτσας 100kW Μονάδα παραγωγής και εκμετάλλευσης βιοαερίου με σκοπό τη συμπαραγωγή ηλεκτρικής και θερμικής ισχύος (100 kWe). Βρίσκεται  δίπλα σε χοιροτροφική μονάδα κοντά στα Σέρβια