Φωτοβολταϊκά 200 MW από την Apple στην Κίνα

Στην κατασκευή φωτοβολταϊκών, ισχύος 200 MW, στην Κίνα θα προχωρήσει ο τεχνολογικός κολοσσός Apple, ενώ παράλληλα θα συνεργαστεί με τοπικούς προμηθευτές για περισσότερη ενέργεια ΑΠΕ για να δημιουργήσει μια πιο πράσινη αλυσίδα εφοδιασμού στη χώρα.

Οι φωτοβολταϊκοί σταθμοί θα κατασκευαστούν στα βόρεια, ανατολικά και νότια της Κίνας, με την Apple να ανακοινώνει ότι θα προχωρήσει σε πρωτοβουλία που στόχο έχει να «κατευθύνει τους εταίρους της παραγωγούς να καταστούν ενεργειακά πιο αποδοτικά και να χρησιμοποιούν καθαρή ενέργεια στις μεταποιητικές δραστηριότητές τους».

Παράλληλα, ο βασικός προμηθευτής της Apple, Foxconn, θα κατασκευάσει 400 MW φ/β, αιολικά και υδροηλεκτρικά έργα μέχρι το 2018, ξεκινώντας από την επαρχία Henan.

Οι δεσμεύσεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο της προσπάθειας της Apple να μειώσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου και έρχονται ενόψει της διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή στο Παρίσι.

Πηγή: http://energypress.gr/news/fotovoltaika-200-mw-apo-tin-apple-stin-kina

Μοιράσου το

Facebook
Twitter
LinkedIn
kIEFER

Σχετικά Άρθρα

ENIA ENERGEIAKI KOINOTITA P.E. 4,5ΜW

ENIA ENERGEIAKI KOINOTITA P.E. 4,5ΜW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 4,5MW. Bρίσκεται στην Βοιωτία και Εύβοια, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2020.

Ενεργειακές κοινότητες Αγρίνιου 95ΜW   

Ενεργειακές κοινότητες Αγρίνιου 95ΜW    Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 95MW. Bρίσκεται στην Αμφιλοχία  , ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2020 και σε συνεργασία με τον Αγροτικό

EC NORTHWESTCO 3MW

EC NORTHWESTCO 3MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 3MW. Bρίσκεται στoν Βαθύλακκο Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2020.

Βαθύλακκος 110MW

Βαθύλακκος 110MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 110MW. Bρίσκεται στoν Βαθύλακκο Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

LSBP 225MW

LSBP 225MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 225MW. Bρίσκεται στην ΠΕ Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

elΕλληνικά