Η Google τροφοδοτεί το Internet από ανανεώσιμες πηγές

Με το βλέμμα στο Παρίσι και τη σύνοδο του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, η Google ανακοίνωσε σειρά συμφωνιών για την προμήθεια ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, με στόχο να γίνει ο μεγαλύτερος πελάτης και συνάμα από τους σημαντικότερους επενδυτές μέχρι το 2025.

Οι νέες συμφωνίες θα προσθέσουν 842 Megawatts ανανεώσιμης ενέργειας για την τροφοδοσία των κέντρων δεδομένων της εταιρείας σε όλο τον κόσμο. Με την προσθήκη αυτή, η Google φτάνει τα 2 Gigawatts, ισχύ ικανή να τροφοδοτήσει δυο εκατομμύρια ευρωπαϊκά νοικοκυριά και αντιστοιχεί στην απομάκρυνση σχεδόν ενός εκατομμυρίου αυτοκινήτων. 

Τα σχετικά συμβόλαια έχουν διάρκεια  από 10 έως 20 έτη και, σύμφωνα με τη Google, παρέχουν οικονομική σταθερότητα και το μέγεθος επένδυσης που είναι απαραίτητες για να κατασκευαστούν αιολικές και ηλιακές εγκαταστάσεις σε διάφορες περιοχές του πλανήτη. 

«Από την πλευρά μας, αυτές οι συμφωνίες δεν βοηθούν μόνο στη μείωση του ενεργειακού μας αποτυπώματος. Έχουν επίσης νόημα επιχειρηματικά, αφού εξασφαλίζουν καλές τιμές για τις υπηρεσίες μας», σημειώνει στο blog του ο Ελβετός Ουρς Χούλτσλε, επικεφαλής του τομέα τεχνικών υποδομών της Google.

«Πέρα από την προμήθεια ανανεώσιμης ενέργειας για τα δικά μας κέντρα δεδομένων, έχουμε επενδύσει 2,5 δισ. δολάρια σε μεγάλα έργα από την Γερμανία μέχρι το Κάνσας και την Κένυα. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε την ανάπτυξη της ανανεώσιμης ενέργειας τόσο ως πελάτης όσο και ως επενδυτής, μειώνοντας τα κόστη για όλους», σημειώνει ο ίδιος.

 

Πηγή: http://energypress.gr/news/i-google-trofodotei-internet-apo-ananeosimes-piges 

Μοιράσου το

Facebook
Twitter
LinkedIn
kIEFER

Σχετικά Άρθρα

ENIA ENERGEIAKI KOINOTITA P.E. 4,5ΜW

ENIA ENERGEIAKI KOINOTITA P.E. 4,5ΜW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 4,5MW. Bρίσκεται στην Βοιωτία και Εύβοια, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2020.

Ενεργειακές κοινότητες Αγρίνιου 95ΜW   

Ενεργειακές κοινότητες Αγρίνιου 95ΜW    Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 95MW. Bρίσκεται στην Αμφιλοχία  , ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2020 και σε συνεργασία με τον Αγροτικό

EC NORTHWESTCO 3MW

EC NORTHWESTCO 3MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 3MW. Bρίσκεται στoν Βαθύλακκο Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2020.

Βαθύλακκος 110MW

Βαθύλακκος 110MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 110MW. Bρίσκεται στoν Βαθύλακκο Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

LSBP 225MW

LSBP 225MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 225MW. Bρίσκεται στην ΠΕ Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

elΕλληνικά