Παράγουμε βιοαέριο στο σπίτι με οργανικά απόβλητα τροφίμων – Home Biogas [vid&pics]

Η αυτοπαραγωγή ενέργειας στο σπίτι ποτέ δεν ήταν ευκολότερη υπόθεση. Η ισραηλινή εταιρεία Home Biogas ανέπτυξε μια οικονομικά προσιτή, οικιακή μονάδα παραγωγήςβιοαερίου που επιτρέπει στον χρήστη να μετατρέπει τα οργανικά του απόβλητα σε καύσιμο.

Η εταιρεία αναζητά κεφάλαια μέσα από μια πλατφόρμα μικροχρηματοδότησης(crowdfunding). Η οικιακή μονάδα βιοαερίου επιτρέπει τη μετατροπή των οργανικών αποβλήτων σε βιοαέριο αρκετό για δύο ως τέσσερις ώρες μαγειρέματος και σε πέντε ως οκτώ λίτρα λιπάσματος κάθε μέρα.

 

Η μονάδα HomeBiogas θεωρείται ιδανική για χρήστες που θέλουν να εγκαταστήσουν ένα σύστημα ανάκτησης αποβλήτων πλήρους κύκλου στην «πίσω αυλή» του σπιτιού τους. Η μονάδα μπορεί να επεξεργαστεί μέχρι έξι λίτρα αποβλήτων τροφίμων ή μέχρι 15 λίτρα κοπριάς κάθε μέρα και να τα μετατρέψει σε αέριο για μαγείρεμα ή σε οργανικό λίπασμα για τον κήπο.

Το HomeBiogas προορίζεται για τον μέσο ιδιοκτήτη μιας κατοικίας που είτε έχει απεξαρτηθεί από το δίκτυο είτε αναζητά μια οικιακή πηγή καθαρής ενέργειας.

Κάθε κιλό αποβλήτων τροφίμων μετατρέπεται σε 200 λίτρα αερίου, ποσότητα υπεραρκετή για να τροφοδοτήσει μια ώρα μαγείρεμα.

Δείτε το video!

Πέραν από τη φιλική τιμή και τα περιβαλλοντικά οφέλη, η παραλληλόγραμμη μονάδα είναι εύχρηστη και μπορεί να συναρμολογηθεί γρήγορα και απλά. Έχει διαστάσεις 1,2μΧ1,65μΧ1μ και ζυγίζει λιγότερο από 40 κιλά.

Αυτοί που θα αγοράσουν τη μονάδα μέσω της πλατφόρμας indiegogo θα πληρώσουν μόλις 890 Ευρώ. Μετά τη λήξη της καμπάνιας θα πωλείται στην αρχική της τιμή των 1500 Ευρώ.

Πηγή: http://www.econews.gr/2015/11/30/bioaerio-homebiogas-127137/

Μοιράσου το

Facebook
Twitter
LinkedIn
kIEFER

Σχετικά Άρθρα

ENIA ENERGEIAKI KOINOTITA P.E. 4,5ΜW

ENIA ENERGEIAKI KOINOTITA P.E. 4,5ΜW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 4,5MW. Bρίσκεται στην Βοιωτία και Εύβοια, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2020.

Ενεργειακές κοινότητες Αγρίνιου 95ΜW   

Ενεργειακές κοινότητες Αγρίνιου 95ΜW    Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 95MW. Bρίσκεται στην Αμφιλοχία  , ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2020 και σε συνεργασία με τον Αγροτικό

EC NORTHWESTCO 3MW

EC NORTHWESTCO 3MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 3MW. Bρίσκεται στoν Βαθύλακκο Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2020.

Βαθύλακκος 110MW

Βαθύλακκος 110MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 110MW. Bρίσκεται στoν Βαθύλακκο Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

LSBP 225MW

LSBP 225MW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 225MW. Bρίσκεται στην ΠΕ Κοζάνης, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022.

elΕλληνικά