Το Σαν Ντιέγκο θα γίνει η μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ με 100% ΑΠΕ

Η πόλη του Σαν Ντιέγκο στη Νότια Καλιφόρνια φιλοδοξεί να καλύπτει τις ενεργειακές της ανάγκες εξολοκλήρου από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ως το 2035 μειώνοντας παράλληλα τις εκπομπές ρύπων του θερμοκηπίου κατά το ήμισυ. Απώτερος στόχος είναι η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 80% έως το 2050.

Το Σαν Ντιέγκο είναι η όγδοη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ με πληθυσμό 1,35 εκατομμύρια και θα γίνει η μεγαλύτερη που θα τροφοδοτείται σε ποσοστό 100% από ΑΠΕ.

Το σχέδιο υποστηρίζει τόσο ο Ρεπουμπλικάνος Δήμαρχος Κέβιν Φόλκονερ όσο και το δημοτικό συμβούλιο που ελέγχουν οι Δημοκρατικοί.

Ο στόχος θα επιτευχθεί μέσω της διείσδυσης των φωτοβολταϊκών και των αιολικώνσυστημάτων στο ηλεκτροπαραγωγικό μείγμα.

Ήδη, το Σαν Ντιέγκο φιγουράρει στη δεύτερη θέση στις ΗΠΑ στις εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων με αύξηση ισχύος 76,6% μέσα σε δύο χρόνια στα 189 Μεγαβάτ στα τέλη του 2015.

Το σχέδιο περιλαμβάνει ακόμα μια πρωτοβουλία για την αύξηση των φυτεμένων δέντρωνστην πόλη κατά 35%.

Ολοένα και περισσότεροι κλιματικοί επιστήμονες αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα της αποκατάστασης των χαμένων οικοσυστημάτων προκειμένου να αναστραφεί η κλιματική αλλαγή και η υπερσυγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα και να προστατευτεί η βιοποικιλότητα.

Σύμφωνα με την οργάνωση Biodiversity for a Livable Climate, η αποκατάσταση των κύκλων του νερού, του εδάφους, των λειμώνων, των υγροτόπων και των δασών μπορούν να απομακρύνουν γιγατόνους άνθρακα από την ατμόσφαιρα.

Άλλοι στόχοι είναι η ανακύκλωση και η κομποστοποίηση του 90% των στερεών αποβλήτων και η περικοπή των μετακινήσεων με αυτοκίνητο κατά το ένα τρίτο ως το 2035 με παράλληλη αναβάθμιση του ρόλου των μέσων μεταφοράς και του ποδηλάτου στις αστικές μετακινήσεις. Επίσης ο μισός στόλος των δημοτικών οχημάτων θα αποτελείται από ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Μαζί με το Σαν Ντιέγκο, άλλες πόλεις που έχουν θέσει στόχους για 100% ΑΠΕ είναι το Σαν Φρανσίσκο, επίσης στην Καλιφόρνια, το Βανκούβερ, το Σύδνεϋ και η Κοπεγχάγη.

 

Πηγή: http://www.econews.gr/2016/05/11/san-diego-ape-130099/

Μοιράσου το

Facebook
Twitter
LinkedIn
kIEFER

Σχετικά Άρθρα

Organometal 40kW

Organometal 40kW Φωτοβολταϊκό σύστημα ισχύος 40 kWp. Bρίσκεται στη θέση “Ντάμπαση” στα Οινόφυτα του νομού Βοιωτίας. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Μάρτιο του 2017. Πρόκειται για σύστημα

Αρχαία Ήλιδα 500kW

Αρχαία Ήλιδα 500kW Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 498,96 kWp. Bρίσκεται στη θέση “Σπαρτοκατάραχο” του Δήμου Ήλιδας του Νομού Ηλείας. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2018 και παράγει

Υδροηλεκτρικά – Σαμαρίνα 990 kW

Σαμαρίνα 990 kW Μικρός υδροηλεκτρικός σταθμός ισχύος 990 kW. Βρίσκεται στο ρέμα Σαμαρινιώτικο, στη Σαμαρίνα του νομού Γρεβενών. Όνομα Συστήματος Σαμαρίνα 990 kW Χειριστής Αρίνα

Υδροηλεκτρικά – Δέση 999kW

Δέση 999kW Μικρός υδροηλεκτρικός σταθμός ισχύος 999 kW. Βρίσκεται στον ποταμό Βενέτικο, στη θέση Δέση του νομού Γρεβενών. Παρουσίαση κατασκευής έργου: https://vimeo.com/200854062  Όνομα Συστήματος Δέση

Bιοαέριο – Μπισιρίτσας 100 kW

Μπισιρίτσας 100kW Μονάδα παραγωγής και εκμετάλλευσης βιοαερίου με σκοπό τη συμπαραγωγή ηλεκτρικής και θερμικής ισχύος (100 kWe). Βρίσκεται  δίπλα σε χοιροτροφική μονάδα κοντά στα Σέρβια